dimarts, 26 de febrer del 2013

  
 

1. Explica qui era Godoy i tot el que va fer 

. mauel godoy es un ministres, es va aliar amb en Napoleo i va permetre  que l exercit frances travessas espanya per atacar portugal , aliat de la gran bretanya  enmig de fransa

  2. Explica tot el relacionat amb el motí d'Aranjuez.
a

El motí d'Aranjuez va ser una revolta popular recolzada pels partidaris del Príncep Ferran, després que les tropes de França (liderades per Napoleó) ocupessin: Barcelona, Madrid i Vitòria. 

La revolta es va proclamar a causa de la signatura del Tractat de Fontainebleau i de la mala gestió del primer ministre Manuel de Godoy.
El motí va obligar al rei Carles IV a destituir a Godoy i al cap de dos dies va abdicar en favor del seu fill Ferran, que es va convertir en el nou rei d'Espanya, Ferran VII.
 
  3. Explica la regència d'Espartero

Espartero va forçar la sortida d'Espanya de la regenti María Cristina i es va proclamar regenti al seu torn. La seva acció de govern va ser poc encertada. El seu liberalisme li va impulsar a liberalitzar el comerç de tal manera, que va perjudicar greument a la indústria nacional, que no podia resistir la competència estrangera.

  4. Escribe una oración activa y una oración pasiva.


estos musicos necesitan un buen  director
un buen director es necesitado estos musicos

  5. Escribe una oración predicativa y una atributiva

resdicativa El juez  inagura un nuevo parlamento
  atributiva esta pelicula es mui aburida

  6. Escribe una oración personal y una impersonal
 
Hoy lluve poco y no hace mucho frio.
Manyana es un dia espaciel para mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada