dijous, 24 de gener del 2013

El text argumentatiu (dossier)



                  

          1. El text argumentatiu. Explica les parts que ha de tenir un text argumentatiu i posa'n un exemple.

  1. L'exposició: es presenta la tesi, la idea que es vol demostrar.
  2. La demostració: es presenten els arguments que corroboren la tesi de qui argumenta i que han de servir per convèncer l'interlocutor.
  3. La conclusió: recull i enuncia de manera sintètica i clara la tesi de l'autor i ofereix nous temes per tractar en un futur.

Actualment, l'apartat d'ensenyament ha incorporat una nova eina als col·legis de Catalunya substituint els llibres convencionals per ordinadors portàtils. No obstant això, alguns col·legis han optat per rebutjar aquesta incorporació i seguir amb els mètodes tradicionals.

Aquesta incorporació d'ordinadors portàtils a les aules sembla, d'entrada, una innovació de l'ensenyament però en realitat, volen substituir els llibres convencionals per una nova tecnologia que no ens beneficiarà, sinó ben al contrari. Per una altra banda, nombrosos especialistes afirmen que estar massa temps davant la pantalla de l'ordinador pot causar problemes de vista i malts de cap constants.
A més a més, si s'aplica aquesta tecnologia es començarà a perdre l'escritura a mà i amb l'existència de correctors l'alumne no s'esforçarà a apendre a escriure correctament. Per últim, dir que estudiar davant un ordinador provoca una falta de concentració i pot resultar complicat i incòmode.

Així doncs, arribem a la conclusió que no és una bona opció incorporar aquests ordinadors a l'hora d'aprendre.


          2. Et propòs dues tesis: -Ha d'estar prohibit fumar als llocs públics.

                                            -No ha d'estar prohibit fumar als llocs públics.

                Respecte el tema anterior, defensa la tesi amb la qual estiguis d'acord a través d'un text argumentatiu, recorda que ha de tenir les parts que toca i els arguments ben detallats.


  Actualment esta totalment prohibit fumar als  locals i llocs publics, és una bona idea i crec que auria de sequir així.

   El meu pare te un bar a Portocristo, i  el meu pare mai a fumat, però com que feia feina al bar donç  el fum del tabac era constant i si allà i passava 12 hores diaries es com si esteques fumant 12 hores, lo que se diu un fumador passiu. Jo  cuolque pic i anava però com que encare era no massa gran donç estava poc temps, ara ja que tenc els meus deset anyets ja me fa fer feines els fins de setmana i sobretot en l'estiu per poder quanyar doblers per poder pasar l'hivern amb tranquilitat. Are que no fumen als locals mumpare i tots el de las meva familia no em de soportar el fum del tabac que a la llarga podria ser que fos perjudicant  la nostra salut.

  Trob que si la gent vol fumar que surti a  defora i si fa fret que no fumin i alomillor viuran  més temps i amb més bona salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada