dilluns, 8 d’octubre del 2012

Un conte de nins per a fer reflexionar els adults


LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda)

Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge net, fins i tot un mirall amb campaneta inclosa per si volia fer música. Però en Pere va voler donar-li alguna cosa més, i li va obrir la porta de la gàbia.
-“ Ara ets lliure!” – va dir
L’ocellet va mirar a un costat i l’altre i va voler sortir, però portava tant de temps en aquella gàbia que ja no se’n recordava de volar, es va cansar de seguida i a més a més per poc no se l’empassa el gat de la veïna... Quin ensurt! El pobre ocellet va tornar a la seva gàbia i es va deixar acaronar el cap. Preferia la seva vida de sempre, amb el menjar i el beure assegurat, abans que aquella llibertat que podia ser tan perillosa.
      
                      1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies. 

           En Pere li vol donar llibertat a locell engabiat pero lo que pasa és que l'ocell ja sta acostumat a star dedins la gabia i no sap volar. I l'ocell va viu perque en la gabia sempre tendra el mangar i el beure asegurat i en llivertat hi ha mes parills i poc menjar i l'estiu poca aigua.

                      2. Qui és el protagonista principal? Què li passa? 
            El protegonista es l'ocell, lo que li pasa es que el seu amo el deixa lliure i com que ja sta acostumat a se seva vida donç s'estima més seguir com fins ara .

                      3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què? 
            Hi Ha ocells que an nescut dins una gabia i no sabrien sobreviure si de cop i sopte el deixen en llivertat. Per això trob que un ocell engabiat també pot ser falis.

                      4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la lliberat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta

    Jo trob que si que es normal que l'ocell no vulgi estar en llibertat perque ja esta acostumat a estar tancat mentres li donen menjar i beure sense estar en perills dels deprededors. I tambe trob que la llibertat esta al mon dels humans perquè els humans tenen por de  narsen de casa perque a casa no hi ha parills tens qui te planxa, te fa es 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada