dilluns, 20 de maig del 2013

El segle XIX


                         




 1. Explica la societat espanyola del segle XIX.
Durant el segon terç del segle XIX va tenir lloc la transició d'una societat de tipus estamental, basada en l'existència de grups caracteritzats per la possessió d'un "status" jurídic molt concret, a una societat classista en la que els grups socials es diferenciaven per un major o menor domini de la riquesa.   

 2. Explica la industrialització espanyola al segle XIX.
En l’Espanya del segle XIX, les transformacions econòmiques no van ser tan intenses com a d’altres països europeus com ara Gran Bretanya o Alemanya. Això va ser motivat per diversos factors com, per exemple, l’escassetat de matèries primeres, les males comunicacions, la manca d’un mercat per als productes (tant per la pobresa de la població com per la pèrdua de bona part de l’Imperi colonial) i la falta d’inversions. Per això, moltes vegades van ser empreses estrangeres les que més van invertir en la creació de fàbriques, bancs i infraestructures.
 3. Amplia la informació dels apunts de socials sobre la Mineria i el Carbó.
feina molt dura que contreu moltes enfermetats al llarg del temps, i fan feina moltes hores sense veure el llum del sol .
 4. Explica les condicions de feina dels miners i les malalties que poden contreure.
Les condicions són molt dures perque fan feina moltes hores, cobren poc, els tenen com a exclaus, no veuen el llum del sol, contreu moltes malelties per la fuita de gasos toxics dedins les mines, poden tenir mils de enfermetats com la sordesa, la ceguera, etc.
 5. Penja imatges relacionades amb cada activitat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada